Publicerad den Lämna en kommentar

LEDDA OCH LADDA !

Kommer elen att räcka för att också ladda bilen ? Denna fråga är högst relevant i en tid av kärnkraftsavveckling och klimatångest. De alternativa energikällor som skall ersätta kärnkraft och stå emot klimatångest förefaller inte att räcka till vare sig energimässigt eller för att dämpa klimatångesten.

När storskaliga lösningar inte fungerar, är det förmodligen i de småskaliga vi kommer att hitta framtidens lösningar. “Gräv där Du står” kommer att bli de nya LED-orden i energikrisernas Sverige. Våra motto kommer att vara “LEDDA” och LADDA !” vilket innebär att vi vill hitta lokala lösningar för energitrygghet i hemmet.

“LEDDA” utgör det första spadtaget mot Din lokala energiförsörjning. Se över Dina belysningslösningar och då i synnerhet om Du använder Dig av lysrör i kök, tvättstuga, garage eller källare. Äldre standardlysrör med beteckningen T8 är egentligen riktiga energitjuvar när de börjar komma lite till åldern. Värst är det när lysrören börjar blinka. Genom att byta till LED lysrör, så sparar Du både energi och miljö. Kanske redan denna åtgärd skapar ett utrymme som kan bidra till laddningen av elbilen. Men fullfölj utbytet med att välja LED för samtliga belysningar i hemmet 

I ett annat spadtag kompletterar Du Din elbilsladdare med en belastningsutjämnare. Denna känner av när hemmet förbrukar som minst energi, t ex på natten, och levererar då överskottselen till Din laddstation. Med denna produkt delar Din elbil den tillgängliga energin broderligt med hemmets elförbrukning.

Ett nästa spadtag kan ju vara att investera i en solpanel som laddar hemmet med den energi som räcker. Dessa utgöres ofta av en större investering, men investeringsbidrag, lägre energikostnader och möjlighet att sälja överskottsel vidare, gör investeringen alltmer lönsam. Vi arbetar på att så småningom kunna erbjuda även solpaneler här i butik Satisfactory.

Om småskaligheten kan vidareutvecklas och bli mer konsumentvänligt så är det här som vägen till miljövänliga energilösningar kan öppna sig. “LEDDA och LADDA” och “GRÄV DÄR DU STÅR”. Då medverkar Du till att även elbilen blir ett bra miljöval.

PROSEMA

Bo Ammer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.